EngelsBANANENBROOD

tekstbestand

Bananenbrood, een recept uit Brazilië bereid door de Happy Chief Cook.

Vier heerlijke bananenbroodjes kan u met deze hoeveelheid maken.
Het gerecht is vrij eenvoudig om te bereiden, maar u heeft wel een keukenmachine nodig.

De bananenbroodjes zijn zeer zoet en vrij machtig.
De korst aan de bovenkant is lekker knapperig.

Het leeg geschraapte vanillestokje moet u niet weggooien, maar duw deze in een pot met fijne suiker.
In de loop van de tijd duwt u er meer van deze lege vanillestokjes bij.
Wanneer er een nieuwe vanillestokje erbij gaat, schudt u deze pot even door.
U krijgt daardoor een heerlijke vanillesuiker die u bij vele recepten kan gebruiken.

Bananen zijn rijp wanneer ze bruine vlekjes beginnen te krijgen.

Dit is een vegetarisch gerecht, maar in plaats van plantaardige boter heb ik roomboter gebruikt.

Bereidingstijd: 1 uur en 50 minuten.
Aantal personen: 4.
Bereidingstechniek: oven.

Ingrediënten:

125 gram boter,
225 gram fijne suiker,
2 eieren,
3 rijpe bananen,
2 eetlepels honing,
1 citroen,
1 vanillestokje,
225 gram zelfrijzend bakmeel,
1 theelepel gemalen kaneel,
100 gram amandelen,
50 gram rozijnen.

Benodigdheden:

Keukenmachine,
oven,
4 bakvormpjes van 15 centimeter,
deegrol,
plastic zak,
mesje,
mok,
spatel,
waterkoker.

Voorbereiding:

Haal de boter uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen.

Wel de rozijnen in heet water gedurende 20 minuten.

Doe de amandelen in een stevige plastic zak, en sla met een deegroller de amandelen in kleine stukjes.
Rol daarna met de deegroller de amandelen helemaal fijn tot meel.
Hiermee bent u ongeveer 10 minuten bezig.

Snijd de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap het vanillezaad eruit.

Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen.
Snij daarna de citroen doormidden en pers het uit.

Zeef het zelfrijzende bakmeel.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet 4 kleine vormen van 15 centimeter lichtjes in met boter.

Doe de boter en de suiker in een kom en meng met behulp van de mixer in de keukenmachine het tot een luchtig en romig deeg.
Voeg daarna de eieren toe en meng het geheel goed door elkaar.

Schil de bananen en snijd ze in kleine stukken.

Doe de bananen, de honing, het citroensap, de citroenrasp en het vanillezaad in een keukenmachine en blend het tot een smeuïg mengsel.

Voeg het bananenmengsel toe aan het deeg en roer alles goed door elkaar met behulp van de mixer in de keukenmachine.

Voeg dan langzaam het zelfrijzende bakmeel, de gemalen kaneel en het amandelmeel toe.

Schep het deeg in de bakvormen en laat het 55 minuten bakken in het midden van de oven tot het brood gaar is.

Zet dan de oven uit en de ovendeur gedeeltelijk open en laat het brood in de oven 5 minuten rusten.
Wanneer het bananenbrood uit de oven komt, kunnen ze uit de bakvormen gehaald worden.

Snijd het bananenbrood dan in sneetjes en serveer ze met een likje boter, of leg ze onder de grill en serveer ze warm.

Tip:

Heerlijk bij de koffie.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 November 2011.