EngelsBIEFSTUK MET MANGO

tekstbestand

Biefstuk met Mango, een recept uit China bereid door de Happy Chief Cook.

Gefrituurde reepjes biefstuk met mango, prei, knoflook en gember in een oestersaus.

De reepjes biefstuk zijn zeer mals.
Van de prei heb ik het witte gedeelte gebruikt.

Bereidingstijd: 45 à 50 minuten.
Aantal personen: 2.
Techniek: frituren en roerbakken.

Ingrediënten:

250 gram biefstuk,
1 stevige mango,
0,3 dunne prei (witte gedeelte),
2 tenen knoflook,
1 centimeter verse gember,
1 eetlepel rijstwijn,
1 eetlepel sojasaus,
1 eetlepel oestersaus,
0,3 liter arachideolie,
1,5 theelepel maïzena,
1 theelepel suiker.
zout naar smaak,
zwarte peper naar smaak,
3 eetlepels water,
1 mok rijst,
1,25 mok water.

Bereiding:

Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in dunne plakjes.

Kook de rijst met het zout en 1,25 mok water zachtjes gaar met het deksel op de pan.
Zodra de rijst het water opgenomen heeft, het vuur uitzetten en 10 minuten met het deksel erop laten staan.

Meng 0,5 theelepel zout, 1 theelepel suiker, 0,5 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel rijstwijn en 0,25 theelepel zwarte peper met elkaar.
Vermeng de plakjes biefstuk hiermee en laat het 10 minuten marineren.

Snijd de prei in dunne ringen.

Snijd de kontjes van de knoflook en druk ze plat met de platte kant van het koksmes.
Verwijder de harde schillen en hak de knoflook fijn.

Schil de gember en hak de gember fijn.

Schil de mango en snijd om de halve centimeter de bovenkant van de mango in tot aan de pit.
Houd de mango vast en snijd horizontaal vlak boven de pit plakjes van het vruchtvlees.
Herhaal dit aan de andere kant van de mango.

Maak een sausje van de maïzena, 3 eetlepels water, 1 eetlepel oestersaus en 0,5 eetlepel sojasaus.

Verhit op hoog vuur 0,3 liter arachideolie in de wok.

Schroei de gemarineerde reepjes biefstuk dicht tot het verkleurt.
Haal de gefrituurde reepjes biefstuk met een schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken.

Giet de arachideolie, op 3 eetlepels na, uit de wok in een bewaarpan.
***Bewaar de arachideolie voor later gebruik.***

Verhit op hoog vuur de 3 eetlepels arachideolie opnieuw.

Roerbak de knoflook, prei en gember tot het geurt.

Voeg de stukjes mango toe, doe het deksel op de wok en stoof het 1 minuut lang.

Roer de saus goed door, giet het bij de mango en breng het aan de kook.

Voeg de gefrituurde reepjes biefstuk erbij, schep het door elkaar en serveer het gerecht op een schaal.

Serveer de witte rijst er apart bij.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 29 Januari 2012.