EngelsKIFTO (TARTAARSTEAK)

tekstbestand

Ongebakken Kifto, een pittige tartaarsteak. Een gerecht uit Ethiopië bereid door de Happy Chief Cook.

Een pittig tartaartje die lang na blijft gloeien op de tong.
Het wordt rauw geserveerd, maar kan ook gebakken geserveerd worden.

U kan het gebakken of rauw serveren met een salade, of op een stokbroodje gesmeerd met wat fijngehakte ui.

Bereidingstijd: 5 à 10 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gram tartaar (is 2 keer gemalen biefstuk),
2 eetlepels arachideolie,
1 theelepel cayennepeper,
0,25 theelepel gemalen kaneel,
0,25 theelepel gemalen komijn,
1 theelepel gemalen zeezout,
4-seizoenenpeper naar smaak (ik heb 40 draaien met de pepermolen gedaan op een zeer fijne stand).

Bereiding:

Meng de arachideolie, cayennepeper, kaneel, komijn, zeezout en 4-seizoenenpeper in een grote kom.

Voeg het tartaar toe en kneed alles goed door elkaar.

Maak er vervolgens 4 ballen van.
Druk de ballen plat tot een tartaartje.

laat het vlees niet bakken, maar serveer het direct.

U kunt de Kifto ook bakken net als een tartaartje.

Wanneer de gasten toch de voorkeur geven aan een gebakken Kifto, bak die dan op laag vuur gedurende 5 minuten in een droge pan.
Schuif de tartaartje continu in de pan heen en weer tijdens het bakken.
U moet de tartaartjes net horen sissen tijdens het bakken.

Indien het gebakken wordt, zo snel als mogelijk serveren op verwarmde borden.

Gebakken Kifto, een pittige tartaarsteak. Een gerecht uit Ethiopië bereid door de Happy Chief Cook.

De gebakken Kifto na 5 minuten bakken.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 5 Mei 2009, vernieuwd op 17 Mei 2011.