EngelsBABI PANGANG (gemarineerd varkensvlees in een pittige saus)

tekstbestand

Babi Pangang met Babi Pangang saus op een bedje van atjar tjampoer geserveerd met witte rijst en een salade van ijsbergsla, taugé en seroendeng. Bereid door de Happy Chief Cook.

Babi Pangang met Babi Pangang saus op een bedje van atjar tjampoer, geserveerd met witte rijst en een salade van ijsbergsla, taugé en seroendeng.
Bereid in een wokpan en een smakelijk krokant korstje verkregen onder de hete grill.

Het is een beetje zoetig maar heeft een pittige smaak.
Het is een vrij gemakkelijk gerecht om te maken.

Een heerlijk Chinees-Indisch gerecht met varkensvlees in een pittige saus.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 50 minuten.

Ingrediënten:

700 à 800 gram doorregen varkenslapen,
2 theelepels djahé (gemberpoeder),
1 theelepel knoflookpoeder,
1 theelepel uienpoeder,
1 theelepel laos,
3 à 4 eetlepels ketjap manis (Trade Mark A),
1 theelepel zout,
4-seizoenen peper uit de molen,
1 theelepellimoensap,
2 eetlepels arachideolie of 50 gram boter,
3 deciliter babi pangang saus.

Bereiding:

Meng in een kommetje djahé (gemberpoeder) met knoflookpoeder, uienpoeder, laos, zout, 4-seizoenen peper uit de molen, limoensap en 2 eetlepels ketjap manis.
Wrijf het vlees met het mengsel in en laat het minimaal 15 minuten marineren.

Verhit de arachideolie in een wokpan.

Schroei het vlees snel aan alle kanten erin dicht.

Temper de warmtebron en sudder de lappen in de wokpan.
Leg het deksel de eerste 10 minuten op de wokpan, en verwijder het deksel erna.

Braad daarna het vlees op middelhoog vuur gedurende 20 minuten.
Keer de lappen enkele malen en bedruip ze dan tegelijk met het braadvocht dat u tijdens het braden dient aan te vullen met de rest van de ketjap manis (Ongeveer 5 minuten voor het einde).

Leg het vlees direct na het braden even onder een hete grill of op de barbecue. Het vlees krijgt er een bijzonder smakelijk korstje door.

Snijdt het vlees in repen van 1 centimeter dik.
Leg het vlees op een voorverwarmde schaal.
Schenk de helft van de saus erover.
Dien de rest van de saus apart op.

Bijgerecht:

Geef bij de Babi Pangang drooggekookte rijst en atjar tjampoer of atjar taugé.

Het gerecht leent zich er minder goed voor om te worden ingevroren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 25 November 2009.