EngelsPIZZA CON SALMONE AFFUMICATO

tekstbestand

Pizza Con Salmone Affumicato, bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke rijk belegde pizza met gerookte zalm, roomkaas, dille, artisjokken en geraspte kaas.

Voordat u de artisjokkenhartjes doormidden snijd, even het vocht voorzichtig eruit knijpen.

Bereidingstijd totaal: 2 uur. (is inclusief pizzabodem maken, met kant en klare bodem is het 30 minuten).
Aantal personen: 2 à 3.

Ingrediënten:

1 pizzabodem,
1 eetlepel fijngehakte dille,
150 Gram gerookte zalmsnippers,
100 Gram verse roomkaas (AH),
4 artisjokkenhartjes uit blik doormidden gesneden,
50 Gram vers geraspte kaas (Emmenthaler).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C).

Leg de pizzabodem op een ingevette bakplaat.

Verdeel de saus over de pizza's en strooi de dille erover.

Verdeel de artisjokkenhartjes over de pizzabodem.

Strooi de zalmsnippers over de pizzabodem.

Schep hoopjes roomkaas op de pizzabodem.

Strooi de zwarte olijven over de pizzabodem.

En strooi als laatste de geraspte Emmenthaler over de pizzabodem.

Bak de pizzabodem ongeveer 8 à 10 minuten onderin in de hete-luchtoven.
Let wel goed op in de laatste minuten dat de rand van de pizzabodem niet zwart begint te worden.

Haal de pizza con salmone affumicato uit de oven en snijd die in 8 punten.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 2 Januari 2012.

Bron: pastasite.nl