MAROKKAANSE KOKOSSNOEPJES

tekstbestand

Marokkaanse Kokossnoepjes, bereid door de Happy Chief Cook.

Misschien wilt u wel Marokkaanse kokossnoepjes maken, een heerlijk snoepje.
Zij zijn gemakkelijk te maken en heel geschikt om later op de avond na het Marokkaanse diner te serveren.

De kokossnoepjes zijn zacht, sappig, fris en hebben een lichtzoete smaak.

Ik heb een glazen taartvorm gebruikt van 26 centimeter doorsnede.
Hierin heb ik bakpapier gelegt en het beslag ingestort.
Op de bovenkant had ik geen bakpapier gelegd, hierdoor droogt de bovenkant op en blijft er aan die kant weinig geraspte kokos zitten wanneer het erdoor gewenteld wordt.
Als er op de bovenkant ook bakpapier gelegd wordt blijft de bovenkant vochtig en blijft de geraspte kokos er beter aan kleven.

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur + 1 uur koelen.
Hoeveelheid: ongeveer 50 stuks.

Ingrediënten:

196 gram geraspte kokos (2 zakjes van Conimex),
196 gram geleisuiker (van Gilse),
188 milliliter geëvaporeerde melk (volle koffiemelk (AH)),
ongeveer 0,3 liter water,
12,5 gram roomboter,
0,75 à 1 eetlepel citroenrasp (Dr. Oetker).

Garnering:

25 à 30 gram geraspte kokos.

Benodigdheden:

pan,
lepel,
weegschaal,
taartvorm 26 centimeter doorsnede,
bakpapier.

Bereiding:

Meng in een pan de geraspte kokos, geleisuiker en de volle koffiemelk met elkaar.
Zet het vuur op een matige stand en verwarm het mengsel onder voordurend roeren tot het begint te geuren.

Voeg dan beetje bij beetje het water toe tot het mengsel vrij soepel wordt.
Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen.

Als het mengsel continu aan het pruttelen is, alles goed doorroeren en het vuur uitzetten.
Voeg dan de citroenrasp toe en meng het goed erdoorheen.

Voeg dan de roomboter toe en roer het er goed doorheen.

Leg bakpapier in de taartvorm en stort de pan erop leeg.
Strijk het oppervlak glad en leg op de bovenkant ook bakpapier.

Laat het geheel dan minimaal een uur in de koelkast afkoelen, het mengsel gaat dan helemaal stollen.
Als de taart goed koud aanvoelt op een snijplank leggen en van de bovenkant het bakpapier verwijderen.

Snijd de randen af zodat het een mooi vierkant is en snijd het in blokjes van 2,5 centimeter.

Strooi over de bovenkant wat geraspte kokos en wentel daarna elk blokje door de geraspte kokos.

Leg de Marokkanse Kokossnoepjes op een schaal en bewaar ze in de koeling.

Koud serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 5 Februari 2012.

Bron origineel recept: Koos Manders.