O JO JO (Vleesballen)

tekstbestand

O jo jo (vleesballen), een Nigeriaans gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 100 minuten.
Aantal personen: 3 à 4.

Ingrediënten:

500 gram tartaar,
1 fijngesneden groene paprika,
0,5 fijngehakte, middelgrote ui,
2 theelepels zout,
125 gram aardappel,
125 gram zoete aardappel,
1 groot ei,
0,25 theelepel 4-seizoenenpeper
4 eetlepels zonnenbloemolie.

Voorbereiding:

Hak de ui zeer fijn.

Snijd de groene paprika in smalle reepjes, en daarna in kleine stukjes.

Schil de aardappel en zoete aardappel en rasp ze.

Bereiding:

Meng alle ingrediënten (op de zonnenbloemolie na) in een grote kom.
Zet die vervolgens 1 uur in de koelkast.

Maak dan balletjes van 5 cm en bak die in zonnenbloemolie aan alle kanten bruin.

Serveer met groenten en pili-pilisaus.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 8 April 2010.