RUNDVLEESRAGOUT

Een gemakkelijk gerecht om te bereiden.
Een origineel gerecht van de Happy Chief Cook.

Rundvleesragout, bereid door de Happy Chief Cook.

Een krachtige ragout van mager rundvlees.

Bereidingstijd: 2 uur.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gram mager rundvlees,
8 eetlepels zonnebloemolie,
4-seizoenenpeper,
zout,
1 rundvleesbouillon blokje,
1 laurierblad,
1 theelepel tijm,
1 mespuntje kruidnagel,
1 mespuntje nootmuskaat,
1 theelepel sambal oelek,
1 liter water,
4 eetlepels bloem,
2 eetlepels maïzena,
5 eetlepels water.

Het vlees kan eerst in kleine stukjes gesneden worden, maar het kan ook gedaan worden nadat de rundvleesbouillon gemaakt is.

Bereiding:

Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een pan en braadt het vlees gekruid met een beetje zout en 4-seizoenenpeper snel aan totdat het helemaal verkleurd is.

Voeg dan het laurierblad, tijm, kruidnagel, nootmuskaat, rundvleesbouillon blokje en het water toe en laat het minimaal 90 minuten sudderen met het deksel op de pan.
Schuim het oppervlak regelmatig af.
Verwijder daarna het laurierblad.

Maak een roe van de overige zonnebloemolie en de bloem.

Voeg beetje bij beetje de rundvleesbouillon toe onder voortdurend roeren.

Wanneer al de rundvleesbouillon is toegevoegd even alles aan de kook laten komen en dan het vuur laag zetten en laten pruttelen.
Voeg dan het kleingesneden rundvlees toe.

Is de rundvleesragout nog te dun, dan kunt het het binden met de maïzena opgelost in 5 eetlepels water.
Laat er even de kook over komen, ondertussen goed blijven roeren, en zet het vuur dan af.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 13 Juni 2010.