EngelsPAD PED KAI HOY MANGPOO (gebakken kippenborstfilet met mosselen)

tekstbestand

Pad Ped Kai Hoy Mangpoo (gebakken kippenborstfilet met mosselen). Een Thais gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Een vrij pittig gerecht, dat geblust wordt door de zoete cherry tomaten.

Bereidingstijd: 30 à 35 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

400 gram kippenborstfilet,
300 gram vers gekookt mosselvlees,
2 eetlepels arachideolie,
2 theelepels sesamolie,
2 grote uien,
4 teentjes knoflook,
1 eetlepel lichte sojasaus,
2 rode Spaanse pepers,
2 theelepels gula djawa (palmsuiker),
2 eetlepels limoensap,
0,5 theelepel zout,
3 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla),
0,15 liter kokend water,
2 eetlepels koud water,
1,5 theelepel maïzena,
250 gram cherry tomaten,
1 eetlepel fijngehakte peterselie.

Voorbereiding:

Snipper de uien fijn.

Hak de teentjes knoflook ragfijn.

Hak de rode Spaanse pepers fijn.

Maak de kipfilet droog met keukenpapier en snijd ze in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter.

Bereiding:

Verhit de arachideolie in een grote wok op hoog vuur.

Fruit de uien onder voortdurend omscheppen totdat ze glazig zien.

Voeg dan de knoflook en de rode Spaanse pepers toe.
Schep alles enkele malen goed om.

Voeg de blokjes kippenvlees en de mosselen toe en laat alles gedurende 2 minuten onder af en toe omscheppen bakken.

Los de suiker op in het limoensap.

Voeg de Thaise vissaus, suikeroplossing, een halve theelepel zout en 0,15 liter kokend water toe.
Laat het 5 minuten sudderen, onder voortdurend omscheppen.
Schuif daarna alle ingrediënten naar één kant van de wok.

Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water.
Roer deze oplossing door het vocht op de bodem van de wok en blijf roeren totdat de saus gebonden is.

Voeg de cherry tomaten toe en schep daarna de ingrediënten door de saus en laat deze nog 2 minuten zachtjes doorkoken.

Verdeel daarna het gerecht over voorverwarmde borden.

Strooi wat fijngehakte peterselie erover.

Eet smakelijk!

Bereid door de happy Chief Cook, geplaatst op 12 Mei 2010.