Voorgerechten:
recepten bereid door de
Happy Chief Cook.
Deze garnalencocktail met whisky-cocktailsaus is een origineel recept van de Happy Chief Cook.
De whisky-cocktailsaus heeft een volle romige smaak en is bereid met single malt whisky en echte slagroom.
Aantal personen: 4.
500 gram roze garnalen,
125 ml slagroom lobbig geklopt (Zaanse Hoeve),
2 eetlepels mayonaisse,
2 à 3 theelepels tomatenketchup,
1 scheutje maggi hot aroma of worchestersaus,
1 theelepel franse mosterd,
snufje zout,
1 à 2 eetlepels single malt whisky (bv. The BALVANIE aged 10 years),
1 theelepel paprikapoeder,
80 gram ijsbergsla met tuinkruiden,
12 romaatjes (mini roma tomaten),
4 halve schijfjes citroen.
Leg de ijsbergsla met tuinkruiden op een schaaltje.
Doe de garnalen er bovenop, en leg 2 romaatjes langs de rand.
Meng de overige ingrediënten met elkaar.
Proef het, en maakt het op smaak af.
Giet het daarna over de garnalen.
Serveer het koud.
Serveer het met een schijfje citroen langs de rand van het schaaltje.
Het citroensap geeft een frisse smaak aan het gerecht.
Eet smakelijk!
Bereid door de Happy Chief Cook.