EngelsKRAOTACH'S SPICY DRUNKEN RUSSIAN EGGS (Gevulde eieren met vodka)

tekstbestand

Kraotach's Spicy Drunken Russian eggs. Gevulde eieren van de Happy Chief Cook.

De gevulde eieren zijn ideaal bij een feestje.

Het water voor de eieren heb ik met een theelepel zout aan de kook gebracht en toen de eieren 10 minuten laten koken op zacht vuur.
Vervolgens werden ze afgekoeld met koud water om te voorkomen dat het eigeel te lang doorgaart en in koud water bewaart tot ze helemaal koud geworden zijn.

De gevulde eieren zijn lichtzoet van smaak met een vleugje pittigheid.

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur.
Hoeveelheid: 20 stuks.

Ingrediënten:

10 eieren (maat XL) hardgekookt en afgekoeld,
1 eetlepel mayonaisse,
0,25 eetlepel curry (Hela),
0,5 eetlepel sambal badjak (Koningsvogel),
0,5 eetlepel Australische gembersiroop,
0,5 tot 1 eetlepel rietsuiker,
1 eetlepel wodka (Absolut, black current),
versgemalen 4-seizoenen peper (naar smaak),
zout (naar smaak),
fijngehakte bieslook.

Bereiding:

Halveer de hardgekookte eieren en haal voorzichtig het eigeel eruit met een theelepeltje.

Prak het eigeel fijn en vermeng het met de gembersiroop, sambal badjak, wodka, curry, 4-seizoenen peper en zout.

Meng dan zoveel mayonaisse erbij, zodat de massa nog stevig blijft.

Meng vervolgens de rietsuiker erbij.

Proef het, en maakt het verder op eigen smaak af met 4-seizoenen peper en zout.

Vul de eieren met het mengsel.

Serveertip:

Garneer de eieren met wat fijngehakte bieslook.

Eet smakelijk!

Een recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 17 Januari 2012.